divendres, 17 de setembre del 2010

Baborte!!!!


No crec que hi hagi truites irisades com aquestes en gairebé cap lloc fora de la costa oest dels Estats Units i Canadà. Aquí van ser introduides fa més de quaranta anys. Les que he pescat jo doncs, son properes a la quarantena generació de truites irisades nascudes a l'Estany de Baborte.

La seva pesca no te res a veure amb la pesca d'aquesta especie a les zones intensives. Aquí el seu comportament és fins i tot més esquerp que el de les truites autòctones i son per tant igual o més difícils de pescar. El comportament un cop pescada però és força diferent al de les truites autòctones, de les 15 que he pescat, una ha fet fins a cinc salts fora de l'aigua i quatre més n'han fet quatre. La resta n'han fet entre un i tres, a diferència de els truites autòctones, que no acostumen a saltar fora l'aigua mai.
Una cosa curiosa que es pot observar son els cantells rectes que tenen els finals de les aletes i cua, contràriament a la major part de fotos que trobem per internet, on aquests cantells sempre son arrodonits, per l'erosió que les hi provoca la vida en piscifactories.

Finalment,  l'Àxel,  la Kati  i la Neu que baixaven de la Pica d'Estats m'han passat a buscar i hem marxat tots quatre cap al pont de la Molinassa on teniem el vehicle.

La imatge que he trobat en arribar a l'Estany crec que reflexa perfectament el meu estat, felicitat i calma.



Una de les poques salvatges truites irisades que es poden pescar a Catalunya i potser a Espanya.


Una altra


Ja arriben, després de fer la Pica i pujar al Coll de Baborte des de l'Estany de Sotllo. Hora de marxar. Cap a Boet...